Brandevoorter 2020Verkiezing van Brandevoorter van het jaar en Brandevoorter groepering van het jaar.

Gaat dit jaar helaas niet door.

Geen Brandevoorter van het jaar 2020

Inmiddels uitgegroeid tot een Brandevoortse traditie, wordt elk jaar tijdens de nieuwjaarsreceptie in wijkhuis ’t BrandPunt de Brandevoorter van het jaar benoemd. De Brandevoorter is indertijd in het leven geroepen om enerzijds mensen in het zonnetje te zetten die zich op bijzondere wijze (veelal gedurende lange tijd) voor de wijk hebben ingezet. Tegelijk was dat een mooie manier om de extra winst die het wijkhuis had gegenereerd terug in de wijk te laten vloeien. De financiële situatie van het wijkhuis, als gevolg van de omzetdaling door Corona, laat het thans niet toe een bedrag vrij te spelen om activiteiten in de wijk te ondersteunen. Sterker; het wijkhuis zoekt naarstig naar alternatieve fondsen om het hoofd boven water te kunnen houden.

Het is een raar jaar met bijzondere ontwikkelingen en dat vergt dan ook bijzondere beslissingen. Om die reden is helaas besloten om dit jaar de Brandevoorter een keertje over te slaan. We hopen uiteraard dat het volgend jaar weer mogelijk zal zijn om deze mooie titel en prijs uit te reiken!

Henk Noort

Winnaar 2019

Mary-Ann Bosman en Jet Uijen

Winnaressen 2018

Lara Tamarinof

Winnares 2017

Wie heeft de titel ‘Brandevoorter 2017’ gekregen?

De jury, bestaand uit wijkwethouder Margreet de Leeuw, gemeentelijk projectleider Brandevoort Jacqueline Klomp, voorzitter van de wijkraad Lex van Gennip, voorzitter SSCC en SBIA Fons Bosman en bestuurslid SSCC Astrid Geers, is tot de volgende uitslag gekomen... 

De Brandevoorter van het jaar 2017 is Lara Tamarinof geworden.

Zij krijgt een speciaal ontworpen kunstwerkje en een persoonlijk geschenk. Daarnaast mag zij een bedrag van € 500,- beschikbaar stellen aan vrijwilligerswerk in Brandevoort.

Een bedrag van € 250,- mag door Thieu en Corrie Tonnaer besteed worden aan vrijwilligerswerk in de wijk.

Groepering 2017 is geworden: C.W. de Goudblinkers.

Er wordt € 250,- beschikbaar gesteld aan de Goudblinkers voor eigen activiteiten van hun groepering.

U kunt de toespraak die Fons Bosman van de organisatie heeft gehouden hieronder nalezen.

 Toespraak 7 januari 2018

Over Brandevoorter van het jaar

Brandevoorter van het jaar is een initiatief van
Stichting Sociaal Cultureel Centrum ’t BrandPunt.

Evenement sponsoren