Op zondag 8 januari werd in wijkhuis 't BrandPunt in de Helmondse wijk Brandevoort de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie gehouden. Daarbij werd Herbert von Reth uitgeroepen tot Brandevoorter van het jaar 2016.

Tijdens de zeer goed bezochte nieuwjaarsreceptie konden de bewoners van Brandevoort elkaar een gelukkig 2017 wensen. Traditiegetrouw werden tijdens deze gelegenheid de Brandevoorter van het jaar en de Groepering van het jaar bekend gemaakt. Alle Brandevoortse bewoners konden hiervoor  tussen 1 november en 1 december personen of groeperingen voordragen. 

Genomineerd werden voor de Groepering van het jaar: CW de Goudblinkers, Het Plein en de Keukenprinsessen van 't BrandPunt. 

Genomineerd voor de Brandevoorter van het jaar werden: Ingrid Tielemans, Marc Dekkers, Marco Feijen, Christ & Dimphie Tielemans-van Dongen, Lara Tamarinof, Anneke van den Braak en Herbert von Reth.

Door een deskundige jury, bestaande uit wijkwethouder Margreet de Leeuw, projectmanager Brandevoort van de Gemeente Helmond Jacqueline Klomp en de bestuursleden van wijkhuis 't BrandPunt Astrid Geers en Fons Bosman werden uit die nominaties de winnaars gekozen.

KeukenprinsessenDe Groepering van het jaar werden de Keukenprinsessen van 't BrandPunt onder leiding van Mary-Ann Bosman. Al vele jaren zorgen de dames voor een fantastische uitstraling van het wijkhuis. Ze koken elke maand voor de senioren van Brandevoort, zijn actief tijdens Brandevoorter Dag, Dickensnight, Koningsdag, verenigingsfeesten etc.. Tijdens de carnaval zorgen ze ervoor dat alle feestvierders toch elke dag een gezonde maaltijd krijgen. Ook hebben ze de culinaire veiling opgezet, waardoor voor diverse groeperingen in de wijk extra inkomsten werden gerealiseerd. Eten verbindt en dat weten deze dames uitstekend te bewijzen. Met hun culinaire prestaties hebben ze al velen in de wijk met elkaar verbonden. De Keukenprinsessen mogen €250 besteden aan de activiteiten van hun eigen groepering.

Herbert met oorkondeDe Brandevoorter van 2016 werd Herbert von Reth. Al ruim 15 jaren is Herbert degene die de wijk van allerlei informatie voorziet en daarmee een belangrijke bindende factor is in de wijk. Ook is hij de oprichter van Kalender Brandevoort. De jongste ontwikkeling is de site ‘ dit is onze wijk’  en de daarmee verbonden sociale media. Herbert levert al heel veel jaren een wezenlijke bijdrage aan het "samen gevoel" en zit nog steeds vol plannen om het nog beter en mooier te maken. En dat alles uiteraard geheel vrijwillig. Hij ontving een geldbedrag van €500 te besteden aan vrijwilligerswerk in de wijk. Daarnaast ontving hij een persoonlijk geschenk en het speciaal voor deze gelegenheid ontworpen beeld van kunstenaar Harrie Scheepers. Tweede en derde werden Christ & Dimphie van Dongen en Lara Tamarinof. Zij mogen ieder een geldbedrag van €250 besteden aan vrijwilligerswerk in de wijk.

Brandevoorter 2009 Adriaan Joosten

Brandevoorter 2010 Jet de Laat

Brandevoorter 2011 Jan Roefs

Brandevoorter 2012 Familie Robben

Brandevoorter 2013 Louis Vrolings

Brandevoorter 2014 Ankie Puts

Brandevoorter 2015 Giel Pollemans

Brandevoorter 2016 Herbert von Reth

Brandevoorter 2017 Lara Tamarinof

Brandevoorter 2018 Mary-Ann en Jet

Brandevoorter 2019 Henk Noort