Tekst: Hanneke Sanders, januari 2014

Louis Vrolings Brandevoorter van het jaar 2013

Louis Vrolings is op zondagmiddag 5 januari uitgeroepen tot Brandevoorter van het jaar. Louis is als vrijwilliger verbonden aan het wijkhuis, oprichter en docent bij de computerclub, bestuurslid voor de KBO-afdeling Mierlo-Hout/Brandevoort en medeoprichter van de nieuwe jeu de boules club. Hij is ook mede initiatiefnemer voor de Stichting Sporten en Bewegen in Brandevoort en penningmeester in het bestuur van die stichting. Louis kreeg uit handen van wijkwethouder Margreet De Leeuw een persoonlijke prijs, het beeldje, speciaal ontworpen voor de Brandevoorter van het jaar, en een bedrag van 1000 euro dat beschikbaar gesteld kan worden aan één of meerdere groeperingen binnen de wijk.

Voorafgaande hieraan werd ook de groepering van het jaar bekend gemaakt door voorzitter Jan Drouen van Stichting Sociaal Cultureel Centrum Brandevoort. Dit jaar gingen de vrijwilligers van ’t BrandPunt met deze eer strijken. Zij waren samen met De Dickensorganisatie en Organisatie Zonnebrandfestival genomineerd. De vrijwilligers van ’t BrandPunt, een groep van een veertigtal vrijwilligers, hebben zich op diverse gebieden ingezet en ervoor gezorgd dat ’t BrandPunt het middelpunt is geworden van de wijk. De vrijwilligers mogen als prijs 500 euro aan een goed doel besteden. De bloemen en felicitaties voor de diverse genomineerden werden uitgereikt door wijkwethouder Margreet de Leeuw. Zij benadrukte in haar toespraak het belang om actief te zijn binnen een vereniging.

Voorzitter Fons Bosman van de Wijkraad opende daarna de nieuwjaarsreceptie en sprak over de uitdagingen waar de wijk Brandevoort de komende jaren voor staat. In Brandevoort staat veel op stapel. Na de woorden van Fons Bosman werd onder grote belangstelling een toost uitgebracht op een mooi, gelukkig en gezond jaar.

Brandevoorter 2009 Adriaan Joosten

Brandevoorter 2010 Jet de Laat

Brandevoorter 2011 Jan Roefs

Brandevoorter 2012 Familie Robben

Brandevoorter 2013 Louis Vrolings

Brandevoorter 2014 Ankie Puts

Brandevoorter 2015 Giel Pollemans

Brandevoorter 2016 Herbert von Reth

Brandevoorter 2017 Lara Tamarinof

Brandevoorter 2018 Mary-Ann en Jet

Brandevoorter 2019 Henk Noort