De andere genomineerde Brandevoorters zijn:

René Maréchal

Hij is al tien jaar op allerlei gebieden actief binnen Brandevoort: carnaval, jeugdwagen bouwen, fietscross voor de jeugd, fierljeppen, enzovoort. Verder staat hij altijd voor iedereen klaar.

Giel Pollemans

Giel is al vanaf dag één de drijvende kracht achter ons prachtige wijkblad de {Brandevoorter Courant}. Hij stelt zich hierin erg bescheiden op en juist daarom verdient hij het om echt zichtbaar te worden in de wijk.

Vanaf 1 januari is hij gestopt als hoofdredacteur, maar gelukkig blijft hij zich op andere wijze inzetten voor de {BC}.

Helma Martens

Zij is postbode en heeft een hond, waarmee ze voortdurend door de wijk loopt. Ze kent iedereen en houdt alles in de gaten. Ook geeft ze regelmatig een pakketje ´s avonds af, of bij familie, zodat mensen niet naar het postkantoor hoeven te gaan.

Mary-Ann Bosman

Een stuwende factor in het wijkhuis, die een groot sociaal hart heeft, wat onder andere tot uitdrukking komt bij het Eetpunt Brandevoort en bij de dinerveiling voor een goed doel binnen Brandevoort.

Louis Vrolings

Louis is actief voor ouderen door zijn activiteiten binnen de KBO. Hij startte met de computerlessen, de computerclub en de teken- en schilderlessen. Hij zet zich ook in voor de jeugd door zijn penningmeesterschap van Stichting Sport en Bewegen. Daarnaast is Louis ook nog vrijwilliger in het wijkhuis.

Erik van der Veen

Eric is de gouden vrijwilliger met twee rechter handen. Nooit op de voorgrond, maar door zijn technische ondersteuning en zijn helpende hand onmisbaar voor diverse activiteiten, zoals de Kindervakantieweek, carnaval, paaseieren zoeken en fierljeppen.

Willie Jaegers

Willie heeft vijf jaar geleden de bridgeclub opgericht. Vanaf het begin heeft hij zich hier voor honderd procent voor ingezet. Mede door zijn vele werk is de club uitgegroeid naar 120 leden.

Astrid Geers en Jet de Laat

Voor de organisatie van de Dickensnight, een evenement dat zij samen organiseren met vele vrijwilligers.

Nancy Vrenken

Zij is vanaf het begin vrijwilliger bij Peuterspeelzaal Ot en Sien. Ook is juf Nancy lid van de ouderraad van Basisschool De Vendelier. Samen met haar man is zij de drijvende kracht achter de werkgroep Carnavalsoptocht. Verder is zij lid van de evenementencommissie van SV Brandevoort, waarin zij een fantastische bijdrage levert aan de activiteiten die voor de voetballende jeugd georganiseerd worden.

Yvon Cremers

Zij heeft samen met enkele anderen de basis gelegd voor het Kindervakantiewerk in Brandevoort. Ze is trots op Brandevoort en wil alle kinderen mee laten genieten. Ze doet dat heel serieus en met tomeloze energie. Verder is ze een van de pijlers onder de glossy van Brandevoort. Ook hierbij straalt ze weer! Ze is echt een bijzonder mens.

Frits van der Linden

Frits is van het type ‘ruwe bolster, blanke pit’, die houdt van snelheid. Door een ernstig motorongeluk moest hij tijdelijk vaart minderen. Die tijd heeft hij gebruikt om met grote inzet te werken aan de fietscrossbaan van Brandevoort en deze uit te laten groeien tot een belangrijke sociale ontmoetingsplaats voor de jeugd.

Herbert von Reth

Hij zet zich al jaren achter de schermen in om Brandevoort digitaal op de kaart te zetten. Hij is verantwoordelijk voor de startpagina en al jaren voorzitter van de webmasterscommissie. Het afgelopen jaar heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan het tot stand komen van de kalender Brandevoort. Herbert maakt altijd tijd om anderen vooruit te helpen en speelt een belangrijke rol bij de financiering van vele evenementen.

 

De redactie

Brandevoorter 2009 Adriaan Joosten

Brandevoorter 2010 Jet de Laat

Brandevoorter 2011 Jan Roefs

Brandevoorter 2012 Familie Robben

Brandevoorter 2013 Louis Vrolings

Brandevoorter 2014 Ankie Puts

Brandevoorter 2015 Giel Pollemans

Brandevoorter 2016 Herbert von Reth

Brandevoorter 2017 Lara Tamarinof

Brandevoorter 2018 Mary-Ann en Jet

Brandevoorter 2019 Henk Noort