De Brandevoorter van het Jaar: tiende editie

Al sinds 2009 wordt jaarlijks in onze wijk de Brandevoorter van het Jaar verkozen; een verkiezing die aankomende winter haar tiende editie viert. Dit is uiteraard een speciale gelegenheid en daarom ook iets waar de Brandevoorter Courant even bij stil staat.

De Brandevoorter van het Jaar wordt verkozen door inwoners van de wijk en belangrijk bij deze wedstrijd is dat niet het aantal stemmen geldt, maar de motivatie waarom nu juist een bepaalde persoon of groepering deze titel verdient door zijn/haar/hun inzet en bijdrage aan de wijk. De keuze wordt uiteindelijk gemaakt door een jury bestaande uit:

  • Voorzitter Stichting Sociaal Cultureel Centrum (SSCC), tevens juryvoorzitter: Fons Bosman
  • Voorzitter Wijkraad: Lex van Gennip
  • Wijkwethouder (onder voorbehoud van toezegging): Harrie van Dijk
  • Projectmanager Brandevoort van de gemeente: Jacqueline Klomp
  • Bestuurslid Stichting Sociaal Cultureel Centrum (SSCC): Nigâr Pekbey

Zoals voorgaande jaren zullen er ook deze keer zowel een individuele prijs als een groeperingenprijs worden toegekend. De individuele winnaar ontvangt een bedrag van €500 te besteden aan (een) groepering(en) in Brandevoort, een persoonlijk geschenk en het speciaal gemaakte beeld dat door kunstenaar Harry Scheepers is ontworpen en door de Wijkraad wordt gesponsord. De nummers 2 en 3 mogen elk €250 aan groepering(en) schenken. De winnaar van de groeperingenprijs ontvangt ook een bedrag van €250.

Gedachtes van voormalig winnaars

"In 2015 ben ik gekozen tot Brandevoorter van het Jaar” laat Giel Pollemans weten. “Door het opvallende en stevige symbool dat ik bij de verkiezing kreeg, ervaarde ik meer dan eerst dat ik in Brandevoort woon en leef. De verkiezing verbind je vaster aan de wijk. Door mijn activiteiten was Brandevoort al een aparte plek om te wonen. Door de verkiezing is de verbondenheid met de wijk alleen maar groter geworden, zeker nu het zo is dat ik nog jaren in de wijk blijf wonen." Ook winnares van vorig jaar (2017), Lara Tamarinof, is nog steeds trots op haar titel. "Wat een verrassing dat ik afgelopen jaar de eer had om Brandevoorter van het jaar te worden! Het is en blijft heel bijzonder dat mensen zo waarderen wat je doet. De reacties van mensen uit de wijk waren hartverwarmend. Wat ik ook erg goed vond van de organisatie was dat er voor het eerst aandacht werd geschonken aan de actieve jeugd in Brandevoort. Daar moeten ze zeker mee doorgaan! Kijk maar eens om je heen, er zijn veel mensen en kinderen die een stapje meer zetten. En dat is maar goed ook, want samen maken we de wijk!”

Prijsuitreiking & Nominaties

Bent u benieuwd wie dit jaar deze prestigieuze prijs in de wacht zal slepen? De bekendmaking van de winnaars zal traditiegetrouw plaatsvinden tijdens de nieuwjaarsreceptie in wijkhuis ’t BrandPunt op de eerste zondag van het nieuwe jaar. Dit zal ditmaal op zondag 6 januari 2019 zijn, inlooptijd vanaf 14:30 uur, en hiervoor is iedereen uiteraard van harte uitgenodigd.

Grijp nu uw kans en laat uw mening horen; u heeft tot 15 december 2018 om het nominatieformulier in te vullen.

Winnaars ‘Brandevoorter van het Jaar’ door de jaren heen

2018 ….. ?
2017 Lara Tamarinof
2016 Herbert von Reth
2016 Jan Drouen (Ere-Brandevoorter, vanwege 10-jarig jubileum van wijkhuis ’t BrandPunt)
2015 Giel Pollemans
2014 Ankie Puts
2013 Louis Vrolings
2012 Familie Robben
2011 Jan Roefs
2010 Jet de Laat
2009 Adriaan Joosten

Nomineer uw individuele winnaar of kanshebber voor de groeperingenprijs nu door uw nominatie bekend te maken via het nominatieformulier!

Brandevoorter 2018 Mary-Ann en Jet