De Brandevoorter van het jaar

Al sinds 2009 wordt jaarlijks in onze wijk de Brandevoorter van het Jaar gekozen. Deze jaarlijkse eretitel wordt verleend aan degene(n) die zich vaak al langere tijd op bijzondere wijze heeft/hebben ingezet voor onze wijk. Belangrijk bij deze wedstrijd is dat niet het aantal stemmen geldt, maar de motivatie waarom nu juist een bepaalde persoon of groepering deze titel verdient door zijn/haar/hun inzet en bijdrage aan de wijk. De keuze wordt uiteindelijk gemaakt door een jury bestaande uit:

  • Voorzitter Stichting Sociaal Cultureel Centrum (SSCC), tevens juryvoorzitter: Fons Bosman
  • Voorzitter Wijkraad: Lex van Gennip
  • Wijkwethouder (onder voorbehoud van toezegging): Harrie van Dijk
  • Bestuurslid Stichting Sociaal Cultureel Centrum (SSCC): Nigâr Pekbey

Zoals voorgaande jaren zullen er ook deze keer zowel een individuele prijs als een groeperingenprijs worden toegekend. De individuele winnaar ontvangt een bedrag van €500 te besteden aan (een) groepering(en) in Brandevoort, een persoonlijk geschenk en het speciaal gemaakte beeld dat door kunstenaar Harry Scheepers is ontworpen en door de Wijkraad wordt gesponsord. De geldbedragen worden beschikbaar gesteld door de beheersstichting van Wijkhuis ’t BrandPunt. De nummers 2 en 3 mogen elk €250 aan groepering(en) schenken. De winnaar van de groeperingenprijs ontvangt ook een bedrag van €250.

Prijsuitreiking & Nominaties

Bent u benieuwd wie dit jaar deze prestigieuze prijs in de wacht zal slepen? De bekendmaking van de winnaars zal traditiegetrouw plaatsvinden tijdens de nieuwjaarsreceptie in wijkhuis ’t BrandPunt op de eerste zondag van het nieuwe jaar. Dit zal ditmaal op zondag 5 januari 2020 om 15.00 uur zijn, inlooptijd vanaf 14:30 uur, en hiervoor is iedereen uiteraard van harte uitgenodigd.

Grijp nu uw kans en laat uw mening horen; u heeft tot 15 december 2019 om het nominatieformulier in te vullen via www.brandevoorter.nl

Winnaars ‘Brandevoorter van het Jaar’ door de jaren heen 2018 Jet Uijen en Mary-Ann Bosman
2017 Lara Tamarinof
2016 Herbert von Reth
2015 Giel Pollemans
2014 Ankie Puts
2013 Louis Vrolings
2012 Familie Robben
2011 Jan Roefs
2010 Jet de Laat
2009 Adriaan Joosten

In 2016, ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van Wijkhuis ’t BrandPunt, werd Jan Drouen benoemd tot Ere-Brandevoorter Nomineer uw individuele winnaar of kanshebber voor de groeperingenprijs nu door uw nominatie bekend te maken via Nominatieformulier 2019!

Brandevoorter 2019 Henk Noort